Hunedoara are numeroase monumente naturale și istorice, astfel încât dacă te pasionează să descoperi locuri noi sau cu  istorie bogata, iată câteva dintre cele mai frumoase și vizitate obiective turistice:

  1. Castelul Corvinilor, Hunedoara -cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei;
  2. Cetatea Devei, Deva – a fost un punct strategic de apărare pe Valea Mureșului;
  3. Cetatea Mălăiești, Mălăiești, Sălașu de Sus – o fortăreață cu șase “etaje”;
  4. Mănăstirea Prislop, Silvașu de Sus – aici este mormântul lui Arsenie Boca;
  5. Biserica de Piatră din Densuș – probabil cea mai veche biserică de piatră din România;
  6. Sarmizegetusa Regia, Orăştioara de Sus – cea mai mare așezare dacică;
  7. Peștera Bolii, Petroșani – aici au fost descoperite 2 specii de lilieci foarte rare;
  8. Băile termale ”Germisara”, Geoagiu Băi – a fost construită de daci și renovată de romani;
  9. I Giardini di Zoe, Banpotoc – opera de artă a unui cetățean italian pasionat de grădinărit;
  10. Parcul Național Retezat – aici găsești cel mai înalt vârf, Peleaga, cu 2509 metri și peste 80 de lacuri glaciare.

Dacă îți dorești să vizitezi minunata zonă a Hunedoarei, noi îți recomandăm 2 unități de cazare perfecte pentru sejururi memorabile.

Natură, liniște, condiții perfecte de cazare și o mulțime de facilități pentru tine și ai tăi, pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Pensiunea Dario – Uricani, jud Hunedoara

Pensiunea Dario se află în Valea de Brazi și este perfectă în orice anotimp pentru vacanțe de neuitat. Dispune de 10 camere cu baie proprie, televizor, măsuță, șifonier, încălzire, balcon și acces la internet. În curte se află un loc pentru grătar, loc de joacă pentru copii și un râu care trece prin curte.

Locația organizează tabere pentru copii, all inclusive, cu o capacitate de 26 de locuri. Copiii pot desfășura activități în aer liber, se pot bucura de un foc de tabără și chiar și de o discotecă dedicată lor.

Pensiunea are acces pentru persoanele cu dizabilități si este acceptată plata cu cardul și cu tichete de vacanță.

Poți vizita în împrejurimi: Peștera Bolii, Sfinxul Lazărul, Valea Mării, Cetatea Banița, Castelul Corvinilor și multe altele.

Pentru detalii și rezervări Pensiunea Dario

Pensiunea Lupul Dacic – Costești, jud Hunedoara

Pensiunea Lupul Dacic este situată pe Valea Grădiștei, la poalele munților. Are 6 clădiri cu camere separate, duble matrimoniale sau twin, triple sau căsuțe individuale, fiecare cu baie proprie, TV și încălzire proprie.

Locația îți pune la dispoziție restaurant, loc de grătar, petreceri la foc de tabără cu țuică sau vin fiert, trambulină profesională, teren de tenis, volei sau fotbal, balansoar, hamac și loc de joacă pentru copii. În plus, poți călări ponei, poți închiria biciclete, te poți relaxa în ciubăr sau poți distra la paintball pe o suprafață de 4 hectare. Poți veni și cu animalul de companie și poți plăti cu tichete de vacanță.

În apropiere poți vizita Cetatea Dacică, Sarmizegetusa Regia, Așezarea dacică Fețele Albe, Cetatea dacică Piatra Roșie și multe altele.

Pentru detalii și rezervări Pensiunea Lupul Dacic

Îți dorim o vacanță plăcută și te așteptăm cu impresiile tale de călătorie pe grupul nostru de Facebook Am fost in VACANTA

Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să susții proiectul „Am fost în vacanță”, te rugăm să dai share și prietenilor tăi. Mulțumim!