Un nou concept în turismul din România: Dogtorsland, vacanțe pentru oameni fericiți și liberi

 

Bun venit în Dogtorsland! Un tărâm de poveste, situat în inima Munților Vrancei, locul unde simplitatea, liniștea și frumusețea naturii reînvie spiritul istovit de rutină și călăuzesc pașii turiștilor spre arta simțirii și a fericirii absolute.

Dogtorsland este un concept inedit în turismul din România, care își propune să consolideze relația vitală dintre Om – Natură – Prieten necuvântător, cu prilejul vacanțelor și taberelor în mijlocul naturii, într-o locație petfriendly, amenajată modern.

Locația Dogtorsland se află în județul Vrancea, comuna Vintileasca, o zonă naturală, unde trendul urbanizării excesive încă nu a pătruns; un loc cu munți curați ca lacrima și păduri ce încă stau în picioare, o poartă deschisă către o lume neimaginat de frumoasă, cum rar mai există astăzi.

Gândit ca un proiect care să ofere alternativă la viața agitată din orașe, Dogtorsland este constituit, în prezent, din 2 locații de vacanță care beneficiază de o amenajare interioară surprinzătoare și oferă un confort deosebit turiștilor: Conacul Alb – prilej de vacanță și Casa cu Roți – vacanță la țară.

Dogtorsland este o destinație de vacanță excelentă pentru escapade de weekend, sejururi extinse, evenimente de tip teambuilding și perioade de retreat cu meditații, visare, introspecție, cunoaștere și explorare. În proximitate există opțiuni pentru activități în natură, precum pescuit

și drumeții, iar cele două vile beneficiază de curți generoase și terase spațioase, paradis pentru căței și oameni.

Conacul Alb și Casa cu Roți sunt situate una în vecinătatea celeilalte și pot acomoda împreună un număr de aproximativ 20 sau maximum 28 de persoane. Compartimentarea a fost gândită să ofere confort și intimitate familiilor și spații suficiente pentru activități comune în cazul taberelor și evenimentelor de grup.

Conacul Alb dispune de 2 apartamente individuale, dotate cu bucătărie și baie proprie, care pot acomoda fiecare un număr de 4-6 persoane, precum și de o zonă de mansardă cu 4 paturi single și baie proprie.

Casa cu Roți a fost concepută pentru tabere și grupuri de prieteni și dispune de 2 camere duble, mansardă cu posibilitate de acomodare de aproximativ 6-8 persoane, bucătărie și 2 băi.

Tabere recreative terapeutice și incluzive Dogtorsland

 

Taberele Dogtorsland reprezintă primul program de vacanțe terapeutice asistate de câini din România, adresate persoanelor cu nevoi speciale, precum: dizabilități fizice și mentale, Sindrom Down, Sindrom Williams, Sindrom West, Sindrom Crouzon, Sindrom Angelman, microcefalie, diverse sindroame genetice foarte rare, ADHD, depresie, anxietate, etc.

DOGTORII sunt singurii terapeuți cu lăbuțe din România, educați special să ajute oameni, prin intermediul proiectului social DOGTORS. Alături de ei și de specialiștii DOGTORS, cu rezultate de excepție în terapii recreative și dresaj canin profesional, copiii și adulții au oportunitatea să învețe cum să trăiască mai bine, mai ușor și mai senin.

Taberele Dogtorsland îmbogățesc prin instrumente și deprinderi de viață independentă copiii și adulții cu nevoi speciale și oferă putere, încredere și mulțumire părinților și aparținătorilor acestora.

Misiunea Dogtorsland este să ajute oamenii să se bucure de viață în comunitate, indiferent de provocări. Programul crește eficiența interacțiunii dintre pacient și terapeut, dintre copii cu nevoi speciale și copii tipici, cu ajutorul celui mai performant instrument validat în intervenția socială: câinele.

Conceptul de Tabere recreative și incluzive Dogtorsland are la bază studii socio-medicale care măsoară cât de mult bine face câinele de suport prin creșterea calității vieții și a autonomiei copiilor și adulților cu nevoi speciale. Considerat singurul medicament cu suflet, DOGTORUL aduce alinare chiar și acolo unde terapiile convenționale eșuează.

Taberele terapeutice se desfășoară în serii de maximum 10 persoane cu nevoi speciale, selectate pe criterii de compatibilitate. Terapiile de recreere sunt personalizate în funcție de profilul participanților în program.

Taberele incluzive își propun să aducă împreună grupuri mixte de copii cu nevoi speciale și copii tipici, pentru a le oferi șansa de a-și face prieteni și de a învăța prin joacă valori precum empatia, acceptarea, motivația, iubirea necondiționată, respectul pentru semeni și pentru animale.

Dogtorsland dă startul învățării de deprinderi de viață independentă în mijlocul comunității, într-un cadru natural superb.

Prin intermediul proiectului social DOGTORS, companiile au ocazia să sponsorizeze una sau mai multe ediții a taberei Dogtorsland, care vor fi oferite copiilor cu nevoi speciale sau copiilor tipici, proveniți din familii fără posibilități financiare.

Tabere de dresaj canin pentru adulți și copii

În cadrul taberelor de dresaj canin Dogtorsland, știința face echipă cu o practică de decenii și un expert de elită în psihologie canină, Cătălin Cornea, instructor în arta dresajului canin cu o experiență de 30 de ani recunoscută la nivel internațional.

Participanții au ocazia să descifreze, alături de Cătălin Cornea, tainele comportamentului canin și să învețe să comunice pe limba câinelui.

Fin cunoscător al firii umane, talentat pedagog, atent și răbdător, Cătălin ghidează drumul către muntele de iubire, talente, nevoi, puteri și încăpățânări ascunse în inimile câinilor.

Dogtorsland garantează vacanțe memorabilă la munte, cu lecții de dresaj valoroase, drumeții și voie bună din belșug.

În cadrul taberei de dresaj canin cu Cătălin Cornea, 10 oameni și 10 câini învață, prin intermediul programului de dresaj intensiv, cum să trăiască fericiți împreună, comunicând eficient.

Sejur cu pace Dogtorsland

 

În comuna Vintileasca, o localitate tradițională, cu oameni calzi în case răsfirate și miros de lapte proaspăt muls, Dogtorsland îmbie la relaxare, răsfăț și simțire; este destinația ideală pentru a petrece timp cu sinele, cu familia sau cu prietenii.

Cei care au amintiri din gospodăria bunicilor sunt invitați să se reconecteze cu natura și să trăiască în simplitate câteva zile, iar pe cei care nu au experimentat până în prezent viața la țară, Dogtorsland îi provoacă la o vacanță inedită, care, cu siguranță, le va fi de neuitat.

Sejurul cu pace Dogtorsland la Conacul Alb – prilej de vacanță sau Casa cu Roți – vacanță la țară, oferă confortul de acasă și tot ce are de dăruit natura.

Retreat, teambuilding și ocazii speciale

 

Locația inedită și autentică, înconjurată de cadrul natural extraordinar, se potrivește perfect cu evenimente speciale, teambuildinguri sau sejururi de retreat.

Dogtorsland este o oază de liniște, în care viața pulsează simplu, verde, lin, în brazi ce privesc drept către cer, în văi cu gospodării țărănești răsfirate și care cu boi.

Pentru experiențe aparte, cei care vibrează pe frecvența Dogtorsland, sunt invitați să împărtășească dorințele lor cu privire la evenimentul pe care îl organizează, cu încrederea că gazdele vor face tot ce le stă în putință să creeze cadrul potrivit fiecărei activitate.

Conacul Alb și Casa cu Roți oferă oaspeților condiții de cazare premium, curățenie excepțională și amenajare chic, precum și vederi spectaculoase către natură și spații generoase de relaxare în aer curat.

Văile Vrancei așteaptă în tăcere să fie cutreierate de oameni fericiți, copii zburdalnici și blănoși curioși, care aleg Dogtorsland ca destinație pentru relaxare și o vacanță altfel.